onsdag 11 april 2012

ALLT STÖD ÅT JÖNKÖPING!

Våra polare i Jönköping riskerar med alla andra grupper som huserar på Kulturhuset att bli vräkta från sitt hus de bedriver. Nu utlyser de en demonstration för rätt till ett hus styrda av medlemmar för medlemmar.

Saxat från www.etthusicentrum.nu:

"FÖR ETT MEDLEMSTYRT KULTURHUS!

Kulturhuset har alltid varit en mötesplats och en frizon för människor med knappa resurser. Trots detta skapas det stora grejer. Så blir det oftast när saker organiseras av dom som är aktiva i verksamheten. Därför vill vi att dom som är aktiva är dom som ska bestämma över huset.

FÖR KULTURHUSET OCH DEN FRIA KULTUREN!

På Kulturhuset är det filmvisningar varje vecka, det hålls föredrag, det dansas, spelas rollspel, arrangeras musikspelningar, orkestrar och band repar i huset och de flesta dagar i veckan hålls Nyfiket öppet, mestadels av ideella krafter. Varje lördag arrangeras loppis med flera hundra besökare och säljare. På tisdagar är det folkkök med soppa och nybakt bröd och varje jul fixar Gemenskap i Jul gratis julbord till alla under hela julhelgen.

INGET POLITIKERSTYRE I KULTURHUSET!

Nu vill politikerna, med Mats Green (M) och Anna Mårtensson (FP) i spetsen, gå in och styra och ställa i Kulturhuset. Dom vill säga upp samtliga föreningar och sedan sitta och handplocka dom föreningar som passar in i deras världsbild.

INGET VINSTDRIVANDE I KULTURHUSET!

Som bekant är moderaternas världsbild ganska annorlunda från dom flesta normala människors. Dom vill att företag och en massa jävla entreprenörer ska styra och ställa över det mesta. Så vill inte vi ha det.

Därför demonstrerar vi:

- För ett medlemsstyrt Kulturhus!
- För Kulturhuset och den fria kulturen!
- Inget politikerstyre i Kulturhuset!
- Inget vinstdrivande skit i Kulturhuset!

KLOCKAN 14:00 | 14 APRIL | 2012 |KULTURHUSET | TÄNDSTICKSOMRÅDET| KOM DU MED!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar